söndag 31 maj 2009

Idag är jag en....

Till mina två ljuvliga grabbar!! Det är jag ju varje dag iof....fast lite mer en dag som denna!! Guuud va vi mammor är bra ändå!!
Fast vi fick som uppgift att tjata hål i huvudet på våra barn!!
Dom hade ju aldrig klarat det så bra som dom gör utan vårat tjatande och gnatande.....försöker jag inbilla mej för att inte få dåligt samvete av allt tjat....
Jag gillar att prata...och upprepa saker flera gånger...så att jag är helt säker på att alla fattat va jag ville ha fram.....!!!


Har tillbringat det mesta av dagen på en holme utanför Hunnebo...åkte båt med ett par vänner+barn. Gubben var hemma och snickrade med svärfar....
Det var himla skönt i solen,fast frostskedevarning i vattnet!! Ett dopp fick räcka, sen var det sola som gällde!! Häärligt!! Kom till och med ihåg att smörja in både mej och grabbarna...så för en gång skull så brände vi oss inte!!! Men färg på skrotten det fick vi i alla fall!!



Efter detta bar det av till MOR på hennes dag, med en blomster-ampel.
Den hängde fint på altanen!! Och sallad + grillat till kvällsmat + rabarberpaj å vaniljsås till efterrätt!! MUMS!!
Nu är det soffan och tv.n som gäller....känns som om jag vart vaken i 100 år....
Sjön suger.....jag är heeelt slutt!!
Ha en skön söndagskväll, ta igen er ordentligt nu!!


Må bäst!! KRAM

lördag 30 maj 2009

En fullproppad lördag!!

Japp, först bar det av till Lysekil där Oscar spelade match idag!!

Varmt och gott, cabbade dit med L och dottern A. Härligt att känna vinden i håret!!! Ljuvliga sommarvärme!!

Att jag inte fick en liten hjärtattack av både värme och nervositet...det är ett under!! Hjälp, va man är med,ropar (som om jag förstod nått av fotboll) hoppar både om bollen närmar sej "fel" mål och rätt mål....och är en ...tja,ganska pinsam morsa i det stora hela!!! Fast SKOJ är det!!!
Och grabbarn kämpade på bra!! Inte lätt i värmen!! Jag satt ju still och svettades!!

Sen bar det av hemåt!! Och då hade ju grabbarna hemma en önskan om Ramsvik!Och jag kan förstå dom!! Man behöver verkligen få svalka av sej och känna att man fortfarande lever...
Så vi packade oss i väg till Ramsvik...fast ingen trodde nog att man skulle bada...
Men sommarens första dopp blev det!!! För oss allihopa!! Måste ju få skryta om att jag var först i.....fast jag har väl å andra sidan mest "hull" på kroppen också...så kylan tränger väl inte igenom.....hm....
Och det var inte speciellt kallt när man kom upp på land...trots att klockan var eftermidda!!! Och fortsätter värmen att hålla i sej så kommer det att vara riktigt skönt i vattnet inom kort!! Nu längtar man ju inte mindre till sommaren..och semestern!!!!!!


Nu har vi precis käkat grillmat...och jag är gottt mätt!! Så om en stund ska vi bänka ..eller soffa oss framför tv.n och kolla på Robinson!! Hoppas eran lördag har vart toppen, det har min!!

Hoppas på en lika fin dag imorgon!! Må så gott alla goa människor!!

Kramelikramkalas...

fredag 29 maj 2009

Fredag eftermiddag....

...och solen lyser varmt därute!! Har vart ute sen jag vaknade imorse i stort sett.
Först tog jag en långpromenad runt Ödby ö, vacker plats!!
Sen var det bara hem och duscha för att träffa N & N....
När jag var på min första promenad,så såg jag en skylt som lockade mej.....Cafe´stod det....på Gamlegårn. Mmm, tänkte jag, blir ju perfekt!! Dit går vi!!
Så, jag talade om min plan för N, som tyckte att den lät toppen...så mot Gamlegården det bar!!
Fast hade jag bara gått liite saktare, eller kanske tagit mej tid att läsa hela skylten så hade jag kunnat se att det stod: LÖRDAG också.....
Och lördag är det ju inte idag, det vet ju alla.....så det blev ingen fika på något cafe´idag, till min stora besvikelse!! Det blev en baugette i parken vid Konsum istället.......gott var det, men knappast lika mysigt!!
Jag som hade fantisetar om en stor fet smaskig bakelse....eller två!!

Men men....jag får väl vänta tills på söndag, och Mors dag....då brukar jag tvinga min mamma att baka tårta....snällt va!!

Ikväll vill i alla fall jag grilla!!! Utmärkt väder för en grillning ute!! Kan kanske till och med sitta ute en stund!! Härliga värme!!!

Ha en skön fredagskväll mina vänner!!
Kram från

torsdag 28 maj 2009

FYRA hela nätters.....


..LEDIGT, från och med idag!!! Det känns helt underbart!! Jag ska njuta av varje minut!! Jag kan sitta med gubben framför tv.n ikväll, jag kan strunta i vad klockan är, jag kan helt enkelt koppla av och njuta!! Och vet ni....det SKA jag!!!!

Först ska jag bara ta tag i vad jag struntat i ett tag nu....städningen!!!
Annars kan vi snart sätta tomater rätt i golvet i vardagsrummet....här ser ut som skrutt nu....fast då är jag rätt pedant också...eller pedant,jag gillar att ha ordning och reda omkring mej, plockar för jämnan...så det är rätt tufft för mej att "koppla bort" städet när jag har ett jobb-pass.......ajajaj,så svårt det kan va ibland!!!Men ojojoj,va sköönt det kan va att bara tillåta sej själv att strunta i det!!
Men nu ska jag sätta igång,kan ta lite idag och lite imorgon, bara det är klart innan helgen när alla är lediga....så är jag nöjd!!

Nu boorde jag börja och städa....booorde!! Tänk om det ordet inte fanns, då kanske bara SKA hade funnits, och så rent det hade vart hos mej inom en snaaar framtid då.....Fast jag lyckas alltid fastna här, vid datorn...tiden bara "POFF" rusar iväg...sen sliter jag som en gnu, för att få tiden att räcka till!!!

Hm, nu ringde yngsta sonen också, han hade följt med en klasskompis hem...det betyder att jag inte behöver laga mat precis nu...då kommer jag troligtvis sitta här en stund längre...attans,jag skulle verkligen behöva röra på mej nu......åååå!!

Jag SKA röra på mej nu...göra ett nysande (avskyr att damma)...och ta en sväng om med snabeldraken!! Och kanske komma tebax hit med gott samvete senare..


...alla monsterdiggare...KRAM

onsdag 27 maj 2009

En nykläckt fjäril!!!!

Nyvaken!! Eller vaken å vaken, ögonen är öppna i alla fall, räknas det att va vaken så......för jag känner mej lite lätt borta!!!! Sådär lite WIIIUUU, ni vet!!
Självklar vet ni det!!!
(Speciellt DU Majjan din gamla ödla...som jobbar natt själv å ringer MEJ (11.30) när jag har jobbat....du ska få ett NYP där det svider...när jag ser dej nästa gång!!!!)
Idag har jag en riktig såndär dag, då jag kan prata med någon, och vips, så bara jag glömmer bort vad jag pratar om....det blir tyst,jag ser förmodligen ut som ett ufo...sen får jag fråga...-Va pratade jag om,-va sa jag precis.....
DÅ känner man sej lagom blåst.....
Och ärligt talat så är det lite läskigt...kortslutning,minnesförlust...jag vet inte vad det är, men så är det!!
Så bli inte förvånad om du skulle prata med mej och jag börjar se lite mysko ut, jaa,mer än vanligt då, då är det bara för dej att fortsätta där jag slutade...och helst låssas som ingenting!!! ;0)

Inser nu hur LITE det är som händer i mitt liv de dagar jag sover och ska till jobbet igen på kvällen, jag går in i en dvala...och kommer inte ur den förrän den morgonen jag "går av"....
Sen så vet ju ni som läst mina tidigare inlägg att jag vart liite grinig....enligt min käre make!!! Jo, jag erkänner jag har vart en riktig bitch...... Som jag förklarade saken på facet igår...-är en tvättäkta surpuppa som fasar för att kläckas!!!
Men då fick jag en sån himla mysig kommentar på den förut....
-Är puppan kläckt än? Så att det blir en fin fjäril menar jag!:)
Den va så mysig så jag smalt som en marchmellow på grillspett!! Tack du ljuvliga E, för denna härliga kommentar!! Just nu känns det som att jag försöker kravla mej ur mitt skal.....för att bli gamla vanliga Anna igen.......och jag hoppas att "hon" är att föredra!!!!
Jag älskar kommentarer, vill helst ha massor varenda dag!!! (det var en pik)
Jag kan ta både posetiva och negativa!!! Give it to mee ,bara!!

Japp, då var det onsdag...en natt kvar...sen är jag ledig till måndag kväll 21.15 piip!! Underbart!! En heel helg med mina grabbar, & en nykläckt fjäril till morsa,kan det bli bättre??
Nu känner jag energin spritter i kroppen....ojojoj,bäst att passa på att gör lite nytta!!! Tjoflöjt slå klackarna i taket....här kommer jag!!!
Ha en så himla bra onsdag ni bara kan...

Kraam på er underbara människor...

tisdag 26 maj 2009

En riktig "sovardag"!!

Ja, verkligen en sovardag!! Idag är det inte vädret som får upp mej ur sängen!!Nej,det var hungern...den där hemska nära-döden känslan som infinner sej när man inte ätit på ett par dagar.....som om jag någongång upplevt det....
Men det känns så..troor jag!! Måste ha mat, helst för 5 minuter sen!!
Så, nu har jag fått mat i magen och känner mej lite bättre, så nu ska jag bara skriva ett par rader,sen ska jag krypa ner under täcket igen!! Mmm,härligt!! Jag får nog hålla med min gubbe...fast det känns lite surt att ge honom rätt!!
Jag har vart så off ett par dagar..(eller så j*vla grinig enligt han..)
Det känns i kroppen att det vart nåt skumt,men kan inte sätta fingret på vad det kan va!!! Behöver ju inte va något speciellt i och för sej??!! ALLA kan väl ha dåliga dagar ibland, där allt känns lite mer jobbigt och stönigare än vanligt!!
Njaa, kanske inte alla....för det kan ju också vara väldigt svårt att erkänna att man faktist är en människa som inte alltid kan tackla det humör man föddes med?!
Jag fick i alla fall inte välja mitt.......
Fast jag tycker att livet är toppen för det mesta, så måste det ju få finnas "ups and downs", annars tror jag att man blundar för verkligheten!!
Det finns ingen ,vill jag våga påstå, som alltid tycker allting är toppen.....fast det kan ju lätt låta så...allt är bra,inga problem, finnen där bak är ju ändå inte såå stor, och att jag tappar hår kan ju leda till lockar om det kommer tillbaka.....sonen vaknade 5 imorse men oj, va det va skojigt, å grinig är han för han håller på att få tänder (alltid en ursäkt för en grinig unge)...men så roligt att han får tänder.....då kan han ju snart tugga!!
Då är det dax att vakna upp...innan man hinner drunkna!!!

Det är inte förbjudet att vara gnällig ibland!! Man FÅR tycka att vardagssaker är dötrista....tvätta å stryka...HUR kul är det?? Laga mat varje dag....får i alla fall mej att önska att det vore förbjudet!! Max 3 ggr/vecka!!
Nää, nu tror jag att jag behöver gå och sova och vakna med en liten mer positiv inställning till alla trista måsten.......
För hur det än är...så VILL jag göra allt själv, en kokerska eller hushållerska kommer inte in i mitt hus!!! Min egen skit, mitt eget ansvar!!

Jamen ha en himla trevlig tisdagseftermiddag alla glada......
Kram från positiva...

måndag 25 maj 2009

Härliga prickar!!!!!!!!!!!

Jag ska nu berätta fördelen med att ha mycket fräknar......
Som liten avskydde jag mina fräknar...alla andra blev härligt bruna...jag blev bara prickigare & prickigare.......inte alls kul!!!
Inte nog med att fräknarna fanns i fejjan...dom fanns ju ta mej satan överallt!!!
Men nu....sen ett par år tillbaka har jag kommit på en riktigt bra sak....
När jag är i solen, så ploppar fräknarna upp....och ju mer jag vistas i solen ju större blir dom...flyter ut liksom..och jag blir riktigt snyggt brun!!
Kan ju vara så att jag vid denna åldern, denna unga åldern, helt enkelt har blivit kompis med mina prickar....och då kan jag ,utan att ljuga..säga att jag har mååånga kompisar!!!
Jag har suttit utanför i solstolen å lapat sol,större delen av dagen...hämtade ett täcke..blev liggande där ett tag...till det blev krig på min baksida.....
Och då menar jag krig....ett gäng grabbar som springer runt och ropar , högt, pang,pang..du är dööd....
Helt plötsligt...när ja somnat ifrån boken där på täcket....så sprang det grabbar förbi, vinandes upp i berget...jaha, slut på friden! Kanske va tur det...annars hade jag troligtvis legat kvar....

Känner mej härligt fräsch i min nya röda , något prickigare skrud......
Hoppas att ni har haft en skön dag ni med....NU ska jag ta tag i vardagsrummet å gardiner å annan krafs....

Va jag svettig å luktade pyton förut så är det inget mot va jag gör nu......mmmm!!!
Ha det så gött, vi höres!!!
Kram från "stinky"...

Underbar måndag!!




Trots att resten av familjen befinner sej på skola och jobb...så lutar det åt att det blir en härlig måndag!! Ibland är det så skönt att få va själv!!
Startade dagen med en riktigt lång promenad, och nu efteråt känns det underbart!! Ett stort glas vatten och en solstol....är inte fel!!
Och här ska jag sitta ett tag nu!! Har en del att göra innanför väggarna egentligen...men det är det ingen som tar ifrån mej..så det tar jag sen!!

Gardiner ska plockas bort,kruker å annat purgas som stått på förnsterbrädan i vardagsrummet ska väck....
Nu ska det upp lamellgardiner som fästes i taket isället!! Tror att det kommer att bli snyggt!! Och väck med allt onödigt krafs!!

Hm...till min stora fasa inser jag nu varför det var en lastbil parkerad utanför min dörr.....det ska borras jordvärme hos nån granne....JIPPIE...jag som har tre nätters jobb och sovardagar framför mej.....
Dom säger att kärringar är hysteriska...men då skulle ni hört både volym å snack på gubbarna som har hand om detta!!! Hm,kanske ska sätta mej i ett träd å leka prickskytt med grabbens softair...så kommer den till användning!!!
Buller,bulleroch gnissel,gnissel...åå,vilken underaaar dag!!!


Fram med boken och låtsas som att man befinner sej någon helt annanstans än just på denna nu helt plötsligt bullriga baksida!!!!
Oj va skönt det är i solen!! Här ska det inte göras många knop just för tillfället!!!
Jag ska vara såå utvilad när kvällen kommer och mitt jobb ligger framför mej!!!
Precis som en dagarbetare får sova på natten och vara utvilad på morgonen....

Ha en skön måndag...nu ska jag sola!!!




Kram från en svettig å snart hörselskadad..."VA, va saa du"




söndag 24 maj 2009

Sur och grinig ....

....och på allmänt taskigt humör!!!
Och personen jag pratar om är tyvärr mej själv!! Jag verkligen avskyr att behöva umgås ,tyvärr ett måste, med mej själv en dag som denna.....morrar,surar ...ingenting är bra!!!
Kände redan när jag vaknade och gick upp i morse...att det var något som inte var helt bra!! Eller inte alls bra...rättare sagt!!
Har ni vart med om det där...att när man vaknar så känner man bara att man skulle behöva få vara för sej själv...inte behöva gå upp...ligga kvar,helst utan att någon undrar varför.....åååå,va jobbigt det är att va så sur!!
Och jag lovar.....jag kan konsten att va sur -på riktigt!!
Tänk ett VM i surning....jag hade vunnit,år efter år!! Garanterat!!
Inte nog med det....jag agerar matmor i helgen...Gubben + svärfar bygger balkong. Och det roligast jag vet är INTE att laga mat.....speciellt inte på beställning...idag känns det bara...Faan köp en pizza om ni är hungriga!!

Fast självklart fixar jag käk...jag är ju så tacksam för att dom bygger!!!!
Och det blir så snyggt!! Vi har inte längre en balkong...vi har ett dansgolv!!!
Jag väntar nog med att gå ut tills ett räcke är på plats...för man får en läskig känsla av att trilla ner utan räcke....och någon krater i gräsmattan nedanför...vill jag inte ha!!

Nu fixas det då käk...korv och mos!! Och sen ska jag gömma mej och sura vidare någonstans...själv,helt själv!! Jag behöver inte va rädd att någon i min familj vill va tillsammans med mej idag....dom håller sej undan ragatan som går runt å morrar...kan inte förstå varför!!?

Så...ensam och på mitt sämsta humör....ska jag ta tag i dukningen...och snart ska potatisen bli mos....kanske ska trampa runt i kastrullen med bara fötter...hehe,liite kul hade det vart....smaklig måltiid!!! ;0)
Ha en bra söndags eftermiddag!! Det tvivlar jag på att jag får....

Citronsura kramar från monster...

lördag 23 maj 2009

Fast mest gillar jag....




...när solen skiner och det blåser sådär alles lagom därute!!
Och det gör den idag, känns som ett perfekt väder att va ute och njuta i!!
Nyvaken....lite seg i knoppen....och överlycklig att tre nätter gick så snabbt och att jag är ledig med mina grabbs ikväll!!!
Just nu finns bara jag + stor son hemma...vi inväntar dom andra två inom kort.
Oscar å K-O drog iväg när klockan var strax efter åtta imorse...Fotbollsmatch i Bokenäs stod på schemat.
Inte nog med att spela fotboll tar på krafterna...springa runt å jaga en boll....man ska behöva gå upp giftigt tidigt också!!!!
Ser fram imot nästa helg då jag kan va med på matchen....dönervös...skrikande hysterisk morsa....tror inte jag ska tala om i förväg att jag tänkt att komma....då blir kanske sonen akut magsjuk....

Dagen kommer vi att ägna åt balkongbygge!!! Såg ni att jag skrev "VI"...lustigt,jag hade ju egentligen inte tänkt att medverka i själva bygget....blir nog bäst så!!
Men jag kan ju serva med mat, kaffe å fikabröd!!
Nån nytta ska dom väl kunna ha av mej hoppas jag!!
Jag kan ju alltid ligga i solstolen bredvid och tala om för dom hur dom ska göra...det brukar (inte) uppskattas!!!
Eller så kan jag försöka lura med mej nån på en promenad, det hade vart grymt skönt!!! Känns som jag bara sovit å jobbat i tre dygn...så frisk luft hade inte gjort ont!!! Och sol rätt i ansiktet är ju så härligt!!

Jag har en plan....att ta mej ur sängen in i köket, öppna kylen å ta mej en koll på vad man kan få ihop till middag idag....men man kan ju aldrig garantera att planen är genomförbar....
Kanske det till min stora glädje kan stå fyra tallrikar, bara att sätta fram,färdiga att servera...med precis det som var och en gillar mest??!!
Ett sånt kylskåp står på min önskelista, man ska bara kunna prata med det...det ser in i mina ögon...precis hur jag vill att det ska se ut......hm,fast då hade den väl spottat ut mat i minut å parti....för medans jag äter frukost,funderar jag på middagen..och när den är på väg in i mun...så undrar jag vad det kan tänkas bli till kvällsmat....och får jag en fika in emellan...så är dagen räddad!!!
Mat är gott!!

Och nu gör sej min mage hörd....bäst att sätta fart på blodsockret, det är farligt att dimpa för lågt!!! (som om det vore en risk....-Not!!)
Ha en bra lördag!! Ikväll är det Robinson, och jag läste i tidningen just, att vi ska få se ett av Jarmos nio liv....kan ju va spännande!!
(sen stod det också att han äckel-Cristian mådde dåligt och skulle skiljas....Oj,va synd för honom...men vilket satans tur för hans fru!! Hon måste vart blind å döv och helt utan känslor....)






Hej hopp, chokladtopp-det är ju lördag!!
Kramenåpuzzen

fredag 22 maj 2009

Ibland gillar jag....



...när det regnar!! Som idag...jag är löjligt slapp och slö..och känner mej inte det minsta utsövd....av någon märklig anledning!!??
Då är det härligt när regnet smattrar mot rutan och man med gott samvete kan krypa ner under täcket igen!!!
Inatt på jobbet så letade vi fram pingis-bordet!! Oj, va skoj det är att spela pingis!!
När jag väl har börjat så har jag svårt för att sluta....ungefär som med en chipspåse!!
Så till slut tröttnade mina stackars arbetskamrater...och spela själv är ju inte så lätt...så jag fick ge mej!!!
Men jag har en natt kvar...jag ska nog pina dom en stund inatt igen!!
Tänk va elak jag är...ser fram emot att få pina mina arbetskamrater......hemska människa!!! Fast det handlar ju bara om pingis i och för sej....inte att sticka en vass nål under nageln.....eller stoppa laxermedel i kaffet.....(fast det hade vart riktigt kul....)....hm,tåls att fundera över!!!!

Just för tillfället är jag mätt och go!! Vaknade, alles lagom till att middagen kom på bordet!! Kyckling och potatigratäng +goa grönsaker!! Muums!! Grönsakerna fanns ,märkligt nog...bara på MIN tallrik. Jag fattar inte vad som fått mina grabbar att tro att grönsaker är giftigt,dödligt....hemskt helst enkelt!!!
Fast när jag tänker efter så vet jag.....deras far tror ju samma sak!!!
Högst en skiva gurka....sen är grönsakintaget mättat!!!

Tja, va händer idag...förutom att det känns mysko att alla tre g.na är hemma...och det bara är fredag!!
Så ska nog jag bara slappa....vila min trötta skalle och ta det med ro!!
Känns som att jag är närmare 100 år idag....
Är det därför man behöver sin "skönhets-sömn"?? Jääääääsp.....
Ha en härlig fredagskväll, och var rädda om varann!


En liten gosig kläm från




torsdag 21 maj 2009

Marknadsdag idag....


...och vi fick ett ryck och drog iväg...jag hade ingen aning om att det va idag, förrän jobbarkompisen sa det inatt...så när jag sussat klart, packade vi in grabbarna i bilen och drog.


Rabbalshede marknad ja...vad ska jag säga...blir lika fundersam varje gång!!!


Kan man...eller... är det möjligt att det säljs av allt där?? Näää...ingen vill väl ha dessa migrän-liknande kläderna som hänger där...eller djungelskjortorna...för att inte tala om alla smycken...som lyser kråke-guld??
Hur är det möjligt..jag frågar mej gång på gång...hur är det möjligt..
Ibland kan jag bli facinerad av allt som finns....blir stående ..tills nån stackare som troor att jag är intresserad kommer fram ...och frågar om jag vill ha hjälp....jaaaa,hjälp kan behövas tänker jag tyst för mej själv...men inte med att köpa nått....bara att samla kraft,och gå därifrån!! Ojojoj...tur att smaken är som baken....-delad!! För va jobbigt det skulle bli om alla ville ha samma saker...då hade det vart en krig utan dess like...överallt!!Och speciellt på marknader..där det kan va lite billigare.."bare JÄ får"!!


Vi åker aldrig ifrån en marknad utan FISRINGAR i alla fall....med choklad, strössel,nötter eller bara socker...min gubbe blir som en unge på julafton när han ser dessa vagnar, med flottiga flotyrmunkar svettandes i solen.....mysko alltihop!!


Och Oscar, våran lille...han är en riktig marknads-grabb...han vill ha allt...han blir som när jag kommer till Ikea ungefär...man vill helst ha med sej minst en av varje bra-å-ha-grej hem....det KAN ju vara bra att ha!!Så ibland får vi bara säga STOP....nää,där går gränsen!! Inga fler soft airguns eller kepsar nu!!Och nämner du ordet armband eller solglasögon...så stoppar jag upp dej levande och placerar ut dej på ett av stånden.....Han kan ha ett eget stånd med marknadsarmband å halsband å annat krafs...ååå,jag blir så trött!! Men det är precis detta en mamma är till för...att tjata!! Hade jag fått betalt för allt mitt tjat...så hade jag vart miljonär!!



Säger jag och springer vidare till nästa stånd med väskor....för en mamma kan aldrig få för många väskor...plånböcker eller skor!!(jag kan fortsätta...listan är låång,men min gubbe ska inte få det av mej....)så jag nöjer mej med detta!! ;0)



Så är det bara...fast idag var det inget som föll mej i smaken....känner mej riktigt duktig!! Inte ens en låda munkar....som brukar stå kvar i kylen tills dom nästan kryper ut själv...dom första två är okej...men sen är det inte så jäkla kul längre!! Har äntligen insett det!! Inte illa!!



Nu ska jag lägga mej å slappa...har två nätter jobb kvar framför mej, och inatt ska jag jobba med en tjej som "gäst-spelar" hos oss emellanåt, men alltid lika underbart när hon kommer!! Så inatt blir det mycket härliga skratt, det är jag säker på!!



Ha en härlig torsdagskväll!!


Jag ska va sådär löjligt slapp...guuu va gött!!



Kram





onsdag 20 maj 2009

Å regnet det bara öser ner....

...men jag tar hellre regn nu än mitt i sommaren!! Så regna på bara!!
Det bästa hade ju vart om det kunde regna ibland på nätterna för det fräschar upp luften!! Och det behövs sommartid...annars brakar det loss i åska till slut...och jag gillar inte åska!!! Hua,va läskigt!!



Haha, Simsalabim...nu kom solen!!!


Idag har jag vart en sväng i Munkedal men en kompis och hennes tös. Var runt lite å tittade. Men jag hittade inget att ha.......otroligt men sant!!
En tur till Solliden hann vi med innan vi åkte hem och där blev det en ny blomma till köksfönstret!! Fråga mej inte vad den heter...men den visade när den var töstig....sånadär växter passar mej!! Helst skulle dom kunna prata.....

Jaa, nu har dom flesta ledigt ...en långhelg. Men jag ska jobba onsdag, torsdag fredag natt...så jag behöver ju inte fundera på att hitta på nåt kul..
Men det hade nog inte blivit något speciellt ändå,för vi har att fixa med hemma, runt huset!! Och det är så skönt att hinna med innan semestrar börjar!!
För då kan man bara va ledig!!

Nu ska jag dra ner i källarn å hänga tvätt....och fylla på maskinen på nått!!
Jag funderar på VEM det är som fyller på med smutsig tvätt hela tiden...måste va halva Hunnebo, känns det som....ser sällan botten på tvättkorgen!!
Men....det är ju så himla kul att tvätta...för att inte tala om att stryka efteråt...så det är väl bara att se nöjd å glad ut!!! Tänka positivt..så bra att vi har kläder.
Såå, jag vet vad jag ska göra inom de närmaste timmarna. Oj,va skoj det ska bli!!

Ha en bra onsdag!!!

Kramåkläm




tisdag 19 maj 2009

Hehehe...








...trodde ni på allvar att ni skulle slippa mej idag....
Då trodde ni feeel!! Fast jag var inte helt säker på om jag skulle orka hålla mitt stora tunga huvud uppe vi detta laget!!!
JAG var nämligen uppe tidigt i morse, och då snackar vi tiiidigt!!
O5.45 piip,piip,piiiip, ringde klockan, och den lät ungefär sådär!!
Och jag var pigg, jo det är sant!! Jättepigg, studsade upp(liite överdrivet) och sprang (ännu mer överdrivet) ner i duschen!! Tjohoo, upp och iväg!!
Och då kliar ni er i skallen och undrar...har människan en skruv lös??

Näärå, eller kanske det, men jag skulle i alla fall iväg till Göteborg, stora staden, på föreläsning!!! Sååå, mot Frölunda Torg och Kulturhuset!!
Ha, det låter det, Kultur....Men där fanns det en kvinna vid namn Lisa Andersson som hade en föreläsning som handlade om: "Att få leva tills jag dör"
Där hon berättade om vården "Då och Nu" kan man säga...och det var den mest underhållande fantastiska kvinna jag någon gång mött!!
Hon berättade bland annat, att det på vissa ställen finns/fanns (som hon kallade) en tävling mellan personal på avdelningen....som gick ut på att man snabbt som attan skulle plocka bort tallrikar bestick och glas, efter en måltid, för att få sätta igång diskmaskinen....och när man väl lyckats,så var det som att få en mindre orgasm....
Så nu ska jag gå till chefen imorrn....för vi HAR inte ens någon diskmaskin!!
Och DET tycker jag är orättvist!!! ;0)


En galet kul kvinna ver det i alla fall!!!
Det var värt att stå upp (äckligt) tidigt!!!!

Nu kan jag säga att jag är lite seg i roten!! Megatrött....superseg och slajmig i hela skallen!! Så, nu tar jag paus....rullar ner till tv.n och päser i soffan....






Ha en bra kväll!!
Och ni....sov gott & vakna torrt!!!
Kramelikramis



måndag 18 maj 2009

En trist,grå dag idag!!


Fast det ska jag egentligen bara se positivt på!!
Enda chansen att att jag stannar inne och tar hand om hemmet...
Efter helgens arbete på
huset,balkong + målning...så kan jag nästan sätta potatis rätt i golvet....vi har nämligen jordstampat!!!
Så här ska faras fram med min nära vän snabeldraken, och det kommer att rassla härligt i slangen!!!

Fast det värsta är att jag BÖR börja i rätt ordning....damma...och finns det något trökigare än att damma??? Inte om du frågar mej,jag tycker det är såååå trist!! Kanske finns en anledning till att jag inte gillar prydnads-saker, figuriner å sån skit...det är ju damsamlare alltihop!!
Och de få sakerna som kan samla damm hos mej....är numera "pälsklädda"....jag tycker det är rätt snyggt!!!


Så jag vet vad jag ska göra idag!! Har massa kul hushållsarbete framför mej!! Och vem f**n påstår att man är ledig..bara för att man inte är på jobbet??? Tala om det för mej...om ni vågar!!
Närå, jag tycker det är rätt gott att gå inne och murpa, och få rent och fint omkring mej!! Lite musik i bakgrunden och städningen går som en dans!!!
Fast jag är säl
lskapssjuk idag...sådär ,OJ va jobbigt att vara själv...
Men men...det går väl över när jag tar tag i snabeldraken...
Och ALLVARLIG talat...så hade jag aldrig låtit någon annan ta hand om min skit!! Vi har själva åstadkommit det...då får vi själva ta bort det!! Punkt!!


Ikväll ska vi på utvecklings samtal för Linus i högstadiet!!
Lika kul alltid!!! (än så länge) Jag...ja,okej, VI har två så himla duktiga grabbar!!! Så hittills har vi gått ifrån lärare/fröknar med ett leende på läpparna och troor att vi har två Einsteins i hemmet!!
Har dom nog fått efter mamma......(här är åter ett påstående som inte behöver kommenteras....)
Ibland önskar jag att jag hade ett "läshuvud".....men jag är praktiker ut i fingerspetsarna!!! Så jag är så tacksam för att det har gått bra så här långt, för mina (våra) godingar!!

Japp...då är det bara att dra igång då!!!
Har ett par timmars göromål framför mej!!
Med ett och annat avbritt vid datorn ka
n jag tänka!!
Ha en riktigt bra måndag!!

Klämmen



söndag 17 maj 2009

Jag tycker att....

Sverige och Marlena förtjänade betydligt fler poäng än de få poäng vi fick igår!! Hon var helt otrolig på scen, och låten växer för varje gång!

Synd b
ara att det inte är låtarna i sej längre, som det hänger på...utan allt spex runtomkring!! 5% musik å sång.. sen är resten 95% utspökning!!
Det v
ar väl tur (eller otur) att grannarna vann istället då!? Är dom inte redan tillräckligt hysteriska på deras nationaldag??? Jooo,om du frågar mej!! Men det var ju en låt där man fattade va den handlade om åtminstonde!! Grattis Norge!!

Jag kan inte sova idag....jag vaknade och hade "spatt"i bena ,andra kallar det myrkryp. Och det helt fruktansvärt. Man kan inte ligga still...man masar å masar tills man håller på att bli tokig!!! Så, upp å peta i sej en Ipren och hoppas att benen bestämmer sej för att va stilla.......och att värken lägger sej. För den som aldrig har haft det är det svårt att beskriva...benen lever ett helt eget liv....kanske dom vill ut å springa??
Synd...för de
t vill inte resten av Anna!!! Springa är det värsta som finns...jag kan gå!! Hur långt som helst...men springa..näää,nix, inte jag!!
Möjligtvis om någon sprang bakom med en orm i högsta hugg....ell
er om det gällde liv och död??? Eller nää,inte liv och död förresten....jag vill inte ha någon annans liv på mitt samvete!!

På tjejlunken förra helgen så gick vi ju elljusspåret i Kungshamn 7,5 km.
Det spåret ko
mmer jag ihåg att det fanns när jag gick i skolan där....och där var det meningen vissa gånger per termin att man skulle ta sej fram..helst springande!? Och jag fick frågan förra helgen när vi trodde att vi gått fel...men Anna, känner du inte igen dej??
Då var svaret att -Jo i början kände jag igen mej....men sen efter en bit finns det inget minne kvar..och det KAN möjligtvis vara för att efter en stund hamnade jag och mina andra "sport
-älskande-spring-polare" uppe på ett berg...där vi satt tills det var lagom att ta en genväg tillbaka och spela anfådda och trötta!!!
Jag verkligen avskydde att springa redan då!! Och idag kan jag åtminstonde få välja själv om jag vill springa,men som barn eller ungdom SKA man av någ
on märklig anledning!!??

Japp....då var det söndag. Och gubben står på utsidan på en stege och målar. Sköönt att ligga i sängen när andra arbetar!! Halva nöjjet med natt jobb...man får va slapp på dagen!! Mmmm,nice!!
Fast det kanske hade vart bra om jag hjälpte till...det går ju snabbare om man är fler.....at
tans, det betyder att jag måste stiga upp från min säng....ta på mej och gå ut.....Helt plötsligt försvann "benspatten"...och jag troor jag kan somna om.....va lägligt!!
Nä, jag skojja!! Så taskig k
an jag faktiskt inte vara!! Så, ut med sej,och gör lite nytta när jag ändå är vaken!!

Kan ju erbjuda mej att laga mat....för hungrig är jag ju...precis som vanligt!!
Ha en riktigt bra dag!! Ska försöka ta mej igenom min dag med ett glatt humör,trots dålig sömn...som brukar ha en viss "morrande" effekt på mej!! Men, jag ska tänka mej för och försöka komma ihåg att mina grabbar är det bästa som finns!!! Och det behövs ju inte morras på dom..inte ens lite!!! Så...jag är glaaaad och pigg och redo för en ny dag!!

Kramisar


lördag 16 maj 2009

Beställt: sol + lite fläkt.


Och precis en sådan dag blev det!
Fast fläkten drar på lite väl saftigt ibland!!
Fortfarande lite kallt i vinden, men så skönt i solen!!

Full rulle på Bergsprängaregatan idag!!
Målningen
är i full gång på framsidan, och Linus tvättar bilen.
Oscar är springpojk,för den som ropar!!

-Oscar, mamma är törstig...när du ändå är inne,ta med en chokladbit också!! Jippie,det är ju lördag!!

Och snart drar vi igång grillen, hamburgare & korv på menyn!!
Jag är a
lltid sådär superhungrig när jag vaknat på eftermiddagen.
Då vet det ju ändå ett par timmar sen jag åt. Mat,mat,mat!!
Skulle kunna äta konstant hela eftermiddagen!!! (nu blev jag ju ännu hungrigare)...Man ska aldrig börja prata om mat!!

Inatt skrev jag ut dom nya schemana från datorn på jobbet....och jag la märke till att semestrarna är nära!! Riktigt nära!!
Det ska bli grymt skönt att få ha hela familjen samlad och bara dra iväg på små äventyr!! Eller va hemma ,sätta på en film och bara få va tillsammans!!! Härliga tanke!!

Men först står det målning av huset + en nybyggd balkong på schemat hemma. Och det hoppas vi ska bli klart innan semestern börjar. Få göra så gott vi kan på lediga stunder!! Säger jag...som sitter i solen,på min lilla nätta, och bloggar......
Men jag ska snart hjälpa till....snaaart!!!
Jag ska baaara fixa klart detta först,sen....måste jag få mat i magen....men sen så kanske jag kan göra ett handtag..eller två.(lägg märke till kanske...=latmasken har talat.)

Ha en härlig lördag !!
Det ska jag ha!! För det har jag bestämt!!

Kramen

fredag 15 maj 2009

Ojojoj....


Va det kan ta på krafterna på en liten man......
Min lille Oscar är totalt utslagen!!
Efter två tuffa dagar med massa kul.....så ser man ut ungefäär såhär...

Tyckte att det blev ovanligt tyst...för när Oscar är hemma, och vaken...då hörs han!!! Som oftast hela tiden, han pratar, sjunger,nynnar....ja,han hörs helt enkelt....så inte undra på att jag blev fundersam när det tystnade....hm,antingen nåt skumt på gång...eller så en väldigt trött liten man!!

Och idag var han trött...för att inte säga heeelt slut!! Min lille!!
Barn är allt bra söta när dom sover.
...;0)

Tänk att jag har fått två fina grabbar, jaa,inte helt på egen hand då kanske...men jag var ju med!! Jag har ju fått tre förresten....fast den störste är ju "min" på ett annat vis....Lyckliga jag!!

Nu ska jag passa på, medans det är tyst en stund till, att läsa min braiga bok!! Ha en skön fredagskväll!! Jag drar snart till jobbet!!

Kramar i massor från