fredag 28 augusti 2009

Mina tankar för dagen.....

Hej ....här dyker jag upp som gubben i lådan....& hoppas att det finns några kvar som kikar in till mej!! Fast det går långt mellan bloggningarna!!!

Tänkte lätta mitt hjärta lite idag....är glad som en lärka ,fast känner mej ändå som en fruktansvärt elak människa......visst är det skumt!Och varför?? Jooo....

Jag är glad som ett litet barn på julafton & käften håller på att slå runt av mitt breda leende!!! *smiile* För att: igår hämtade jag min nya bil!!! Oj, jag är löjligt förtjust i bilar!!! Och just nu är jag till och med lite kär i min fina röda bil!!
Skulle kunna bosätta mej i den ....åka runt,runt å bara njuta....japp, jag vet....jag är nog lite skadad!!!
Och jag som vill tro att alla är lika nyfikna på min bil....som jag är på andras...ska inom kort låta er njuta av ett kort på min pärla!!!! *känner mej ännu mer skadad*

Nu till varför jag känner mej så elak......
Var på föräldramöte igår....där insamling till en klassresa kom på tal.
Och jag tycker absolut att man ska försöka, i den mån man kan, att samla in pengar till en resa för kidsen!!! Klart man vill att ens barn ska ha skojj!!!
Men.....DÅ kom det även på tal att OM det fanns barn,vars föräldrar inte kan,eller har möjlighet eller av någon annan orsak INTE kan samla/lägga pengar till sitt barn.....Då ska vi andra lägga mer....för att täcka dessa barnets/barnens kostnader.
Och där är jag STENhård.....jag har ingen lust att betala för någon annans barn!!!
Jag är gärna med & försöker lösa det på något sätt...hitta en bra lösning helt enkelt, typ söka fondpengar eller något i den stilen....men betala av mina pengar ....nej, jag är lessen....DÄR är det stopp för mej!!!
Och det står jag för!!! Men idag känner jag mej som en skit....JUST för att jag stod upp för min åsikt igår.....och fick en del "what a fuck" blickar på mej på en hundradels sekund.......
Jobbigt,jobbigt........jag tänker ju inte ändra min åsikt....men det är fruktansvärt att känna att dom nog förmodligen tycker att jag är en känslokall...ego-morsa....som tror att jag är nått.....
Jaa....motgångar i livet har man ju stött på förr....både självkänsla & samvete får sej en törn....och vissa sätter sej som ett skavsår i hjärtat...men jag tycker att det är varje människas rätt att ha en egen åsikt!!!

När en vuxen människa medvetet sårar en annan människa....så undrar man just...va har den människan för rättigheter att bära sej åt som den gör....

Så idag är det en jobbig dag......jag tar åt mej....kalla mej ÄLTON, för jag ältar,ältar,ältar.....å ältar!!!
Men det går väl över det med så småningom.....det jobbiga är ju att man vet att diskussionen igår...inte var den sista!!

Imorrn tar jag i allafall med mej två härliga tjejer härifrån Hunnebo...och drar på pysselträff i Uddevalla!!! Tjohoo, va skojsigt!!
Japp...det låter som det är ett gäng ungar som ska klippa klistra & bara skräpa ner!!! Och...det stämmer...fast vi är ett gäng tjejer!!! Tänk...en HEL dag...bara att sitta å scrappa, fixa kort...tjata med likasinnade...aaa,det låter nästan för bra för att va sant!!! Jag hoppas att jag kan ha en del bilder & roligheter att komma efter den träffen!!!!

Och när jag kommer hem är nog fasters lilla fis här...och saknar sin faster(ego)massor....så då blir det bebismys!!! Hääärligt!! En liten nattgäst!!!

Sen på söndag..drar jag till Lidköping & gubbens syrra ...(jag hoppas ju på att få träffa båda+alla barn å respektive) men hos en syrra ska jag bo!!!Ska bli gööörmysigt!!! *längtar*
Japp...som ni märker är jag en mycket upptagen kvinna.......& jag håller mej till nöjjen!!!

Ha det så gott alla...
Och stå upp för vem ni är & vad ni tycker!!!

Kram

måndag 24 augusti 2009

Tillbaka till verkligheten!!

Första tre nätterna efter en lång semester avklarad......och idag började grabbarna i skolan. Nu börjar verkligheten på riktigt!!

Och det känns skönt!!

Lika skönt som det är när sommarlov & semestrar börjar, lika skönt är det att komma igång igen!! Jag tycker verkligen det!
Det är trots allt ganska skönt med rutiner !!!

Och det tror jag faktiskt att grabbarna tyckte imorse när dom drog iväg också!!
Hann aldrig tjinga hejdå till Linus, men enligt hans pappa, så var det inga problem för lille herr tonåring att komma sej upp på morgonen!!

Och Oscar stod startklar med cyckelhjälmen på i hallen.....och hade lite brått ?? till skolan!!! Mina fina grabbar!!


Och nu börjar första dagen att gå mot kväll....ska bli spännande (eller inte) att se alla lappar som ramlar ur skolväskerna när dom kommer hem!!
Läxer att sköta, gympakläder att komma ihåg.....och förmodligen tusen andra saker som man ska försöka trixa till......sa jag just att det var skönt med skolstart??Hm.....

Helt plötsligt ska man använda hjärnan igen.....ojdå,den har vart på semester även den känner jag!!
Men borde, som jag ha fått "laddade batterier"....ska bara försöka hitta ON-knappen då!!

Annars har helgen vart ganska lungn här hos oss på Bergsprängargatan....
I lördags var vi en snabbis på Rabbalshede Marknad.....köpte lite bra å ha saker....typ....munkar+fisringar(donuts)......så man kan fortsätta hålla skinnet spänt.....&


Igår var vi i Lidköping på dop, till lilla söta flickan Filippa.
Förtsa gången jag vart på ett dop som hölls utomhus. Och det var himla mysigt!!

Fast kanske lite kallt för den lilla som fick vatten i håret...men det var så fiint allting!! Storasyster hällde upp vatten i dop-skålen , och när dom sista dropparna kom så hörde man ett förvånat...."lutt"...

Söta Tintin.....den lilla fisen!!!

Sen var det bara att fylla magen med smörgåstårta + kladdkaka till kaffet.....rapa, köra fort hem till sista natten för denna gången. Jag var lite lätt koma då.....

Tack lilla familjen för att vi fick komma!!!

Nu ska jag ta & fixa lite käk.......vi börjar bli hungriga här!! I alla fall jag!!
Ha det gott så höres vi....

tisdag 18 augusti 2009

Oteknisk????

JAG????
Svar: JA!!

Jag har ju vart och fikat på "caferoom" på Smögen idag!
Och där tog jag kort på allt gott med min mobil......kameran låg hemma....

Nu kan jag inte få över korten på datorn...det bara går INTE, & fråga inte varför....tack!!

Och som sällskap hade jag en trogen fan av min blogg!!! En gammal kompis & arbetskamrat!! Alltihopa i en & samma person!! Inte illa!!
Hon är bara sådär härlig som vissa människor kan va!! Enkel, lätt att prata med, och alltid GLAD!! Såna vänner behöver man, ja,i alla fall jag!!
Man blir helt enkelt glad av dej P!!!!!
Och som sagt så var vi och tog en fika......och där serverades inte va som helst.....
Där serverades "familje-bullar,cocos-bollar,kladdkakor" japp, allt var gjort för minst TVÅ personer!!! Förutom "kalla-det-vad-du-vill-bollen" den var gjord för fyra!!!


Fast...jag hade nog kunna få ner en helt själv, om jag inte var TVUNGEN(???)
att ha kladdkaka med grädde först.....inte undra på att min rumpa sväller.....

Och jag tror på allvar att vi kunnat sitta där ännu, om det inte var för att jag hade lite panik hem ,för att svägerskor+barn är i Hunnebo!!! Jippie!!
Och hungriga hade vi ju inte behövt att va....där fanns ju massa gott!!
DIT skall jag igen innan sommaren är slut!! Kanske jag ska dra dit la familja på torsdag när jag och min bättre hälft firar vår 16-årsdag!!! Vilken suverän ide va!!

Tänk....16 år....JA, tiden går fort när man har kul, sägs det ju!! Och det stämmer!!!


Så, nu har även jag nedräkning på ledig tid.....denna vecka är ju "bara" ledig vecka!! På fredag smäller det, då går jag på & börjar jobba!!

Och det känns faktiskt hur bra som helst!! Ska bli skönt att komma igång & känna sej lite nyttig igen!! Nu det sista har liksom lusten försvunnit, och jag har vart jätteslö & slapp.....fast det har vart rätt skönt det med!!

Men man tor ju att man kommer dö...efter första passet!! HUR ska jag orka??

Men det ska nog gå bra...vi har säkert massor att prata om!!


Nu kommer förhoppningsvis alles strax mina härliga svägerskor på besök!! Med tre goa barn!! "Tant Annas" små mysungar!!
Jag kan förstå att mor&far föräldrar kallar barnbarn för livets efterrätt....för så känns dessa små för mej!!! Jag bara njuter av att se dom!!! Mys-ungar!!


Jag hoppas att ni mår alles utmärkt bra!! Och P...DU har verkligen förgyllt min dag!! TACK än en gång för mysigt sällskap!! Nästa gång kommer du hit!!!
Och vi andra....vi hörs snart igen!!!


Kram på er.....


torsdag 13 augusti 2009

Nääärå.......jag har inte kolat vippen!!!


Jag har bara haft ide´-torka & kännt mej sådär måttligt spännande!!!!

Men jag vill jag vill jag vill...så jag måste skärpa mej!!
Men nu börjar ju semestern lida mot sitt slut även för mej, och då har jag fått för mej att allt återvänder till det "normala" och helt plötsligt så får man tid till bloggandet igen!!! Det ska bli rätt skönt, jag gillar ju rutiner!!

Japp, nu så var det torsdag, gubben har snart gjort en arbetsvecka redan,och OJ va tomt det blev hemma när han drog i måndags!!!
En annan kul grej var att vi köpte båt i måndags.....slut på semestern,gubbens första arbetsdag.....då köper vi båt. Förklarar kanske en del av hur vi är.....hehe
Vi är såå glada över vår härliga båt!! Så varje solig kväll,drar vi ut!!!
Vi kan bara käka kvällsmat i båten, så är vi nöjda!!


Igår kväll mötte jag upp två gamla kompisar och hade packning med vin, räkor aioli + bröd i väskan. Bredde ut en stor filt och slog oss ner....
Massa fnitter härliga minnen och rena GAP-flabb lyckades vi med denna blåsiga kalla kväll!!! Det slutatde med att ego-Anna satt med sin egen filt som en mumie...visste knappt hur jag skulle trassla mej ur....och hade en jättemysig kväll!!! Tänk att jag är berikad med så underbara människor omkring mej!!!
Är sååå tacksam för alla mina vänner!!!!


Äääääntligen är jag tillbaka som brunett också....NU kan jag stå för mitt namn igen, och DET känns perfekt!!! Jag har känt mej så gammal å trist i sommar.......och trodde ett tag att det var åldern som kommit ikapp fru Wernersson....men nää.....jag vill tro att det var håret, jag som alltid vart mörk i håret...var helt plötsligt jätteljus......å kände mej GRÅ!!!!!! Hemskt!!
Så nu njuter jag i fulla drag!!!


Grabbarn sover....än!!! Och jag får en förkänsla om hur mina mornar kommer att vara om ca en vecka.......och det känns rätt okej!!

Nu ska jag dricka kaffe och njuta av min nygamla hårfärg!!

PUSS på er

onsdag 5 augusti 2009

ÄNTLIGEN....


Kom den efterlängtade solen fram!! DEN har i alla fall haft en låång semester i år!!
Men när vi väl stod där imorse och grunnade på vad vi skulle hitta på.....och K-O kom med förslaget; Ut med båten så klart!!!......
Så...nä, jag har ingen lust..jag tänker inte krusa den där solen...har den inte visat sej på 3½ vecka...så kan det ta med f.......kvitta!!!!

Så vi lastade bilen med återvinning och körde till tippen.....och kom precis lagom till deras middags-stängning på en timma....Grattis till oss....

Blev till sist av med bröten....och drog vidare hem...till två grabbar som häll på att svälta ihjäl......jaaa,det var ju säkert 3-4 timmar sen dom åt...herreguud,att dom överlevde!!!


På eftermiddagen packade jag ner en flaska vin...tjocka tröjer,myggmedel(dom fullkomligt älskar mej)+ en filt & badkläder till grabbsen och så tog vi båten till Ramsvik och käkade kvällsmat på Restaurangen där. Det var vi + ett par kompisar å deras son som möttes upp för att ha en riktig mys-kväll!!

Och det blev det...efter maten gick vi ner till stranden och satte oss och tog ett glas vin och bara njöt av den härliga kvällen!!! Grabbarne hyrde en trampebåt....och trampade omkring i. Jaa, det var den varmaste kvällen på länge!! Härligt!!!


Under veckan som gått har vi även vart i Lidköping och träffat makens goa syrror med familjer!! Åååå,va jag önskar att dom bor närmare........eller närmare bestämt, HÄR i Hunnebo!!! (ego...JAG????)

Låter som att dom bor flygplanslångt härifrån...& det känns så ibland!!!
Va ska jag locka med för att dom ska flytta hem....hm.....får fundera ut något bra!!!
Barnvakt kanske.......;0)

Alltid lika roligt att träffa dom i allafall!!!!!



Nu börjar ju denna semestern lida mot sitt slut....ångest!!!
Jag har ett tag kvar men min älskade,ljuvliga make, som skämmer bort mej varenda semester.....börjar på måndag....HJÄLP, hur ska jag klara mej....

Jag har ju nästan glömt hur spisen fungerar....å jag får fixa frukost själv...Näpp, han får helt enkelt va hemma ett tag till....och se till så jag vaknar upp ur semesterdvalan!!! För detta kommer aldrig att funka.....tro mej!!

Fast ska jag vara riktigt ärlig,så tycker jag att det är rätt skönt med rutiner.....och några sådana finns inte hos oss sommartid!!! Så....grabbar, nu är det sängdax i tid som gäller....& upp tidigt på morgonen.

Eller nää,vi väntar nog tills skolan börjar förresten!!! Jag vill ju ha sovmorgon ju....

Nu ska jag lägga mej å läsa min braiga bok....gonatt på er goingar!!



Kramkalas